Intenties

Wat betekent Phebe?

De naam Phebe kan op verschillende manieren geschreven worden, zoals Febe, Phoebe, Phébe, Phébé.  Het betreffen vertaalde en afgeleide versies van het oorspronkelijke Phoibe (Latijn) en Phoibus (Grieks). De naam betekent: ‘rein, helder, lichtend, stralend’.

Waarom Phebe?

Deze naam heb ik gekozen omdat ik met mijn werk symbolisch een stukje licht of verlichting wil geven aan diegenen die dat nodig hebben.

 

Het merkteken, wat geschilderd zal worden op de onderkant van de urn, laat een helder stralend en “bezield” oog zien. Dit symboliseert het geven van licht of verlichting.  Dit geldt eveneens voor het hieronder afgebeelde logo van het bedrijf.

Logo moederbedrijf Phebe Art & Design
Logo moederbedrijf Phebe Art & Design

Levensdoel

Mijn leven lang was ik bewust of onbewust op zoek naar een mooi en vervullend levensdoel. Het helpen van anderen was altijd al een belangrijk aspect in mijn leven. Daarnaast waren creatieve activiteiten, zoals tekenen en schilderen een passie.

Zo heb ik van kinds af aan de gave gekregen om goed lijkende portretten te tekenen en schilderen. Ik heb mij dan ook ontwikkeld als beeldend kunstenaar en ben afgestudeerd illustrator/designer.

 

Door grote interesse heb ik tevens het traditionele ambacht geleerd keramiek te beschilderen. Maar ik wil iets betekenen voor anderen; een zinvol levensdoel hebben...

 

Met Phebe Portret Urnen lijkt mijn gave, mijn aard, mijn passie en alles wat ik ooit geleerd heb zich te bundelen. Door het schilderen van portretten op urnen kan ik de aspecten helpen en creatief bezig zijn combineren, wat mij veel voldoening geeft.

Missie

Het is met hart en ziel mijn missie om mensen te helpen die een dierbare verloren hebben. 

 

Ik schilder met liefde, de gave en inspiratie van Boven en de intentie om te helen. Ik hoop dat mijn werk een stukje troost en verlichting zal bieden aan de nabestaanden. 

Visie

Een handbeschilderde urn met portret moet zonder meer goed lijken op de desbetreffende persoon of dier. Het is mijn intentie te streven naar perfectie bij deze opdracht en ik wil er een stukje bezieling aan geven.

 

Daarnaast kan ik mogelijk iets betekenen voor nabestaanden, die niet beschikken over een mooie of geschikte foto. Dit kan door een foto naar wens aan te passen. Denk bijvoorbeeld aan het weglaten van zichtbare beademingsslangetjes, het aanpassen van de gelaatskleur of het concreter maken van echo beelden van een nog ongeboren baby of foetus.

 

Bij Phebe Portret urnen gaan we gezamenlijk op zoek naar de mogelijkheden in combinatie met uw ideeën en wensen. We gaan gezamenlijk zorgen voor een waardige en persoonlijke laatste rustplaats voor uw dierbare.  

 

Wil van der Plas

Phebe Portret Urnen