Unieke handbeschilderde urnen

Een unieke urn voor een uniek persoon

Aan de hand van een foto van uw dierbare kunt u bij Phebe Portret Urnen een eenmalige urn laten vervaardigen. Een echte persoonlijke urn met een goed lijkend portret, geschilderd door een ervaren portretschilder. De urn wordt helemaal vervaardigd zoals u het wilt. Een mooi en waardig aandenken aan de overledene.

Geschikte foto

Voor het beschilderen van een persoonlijke urn of asdoosje met portret van uw dierbare of geliefde huisdier, is bij voorkeur een relatief goede en duidelijke foto nodig. Hoe scherper de foto, des te beter het resultaat.  

Veranderen van de beschikbare foto

Soms blijkt geen echt goede of scherpe foto voorhanden te zijn. Of op de foto zijn storende elementen aanwezig, zoals bijvoorbeeld 2 brillen, beademingsslangetjes, een tweede persoon of een lelijke achtergrond. Ook kunnen de kleuren te flets zijn of niet de juiste kleuren van de huid of ogen laten zien. Dergelijke problemen kunnen worden aangepast bij het portretschilderen

 

 

Met dank aan de familie P. mocht ik foto's van hun dierbare als voorbeeld op de website plaatsen.

Het betreft in dit geval een olieverf schilderij, maar bij de afbeeldingen ziet u een voorbeeld van hoe een portret kan worden aangepast. De originele foto was de beste foto die de familie voorhanden had. De afbeelding is niet superscherp, de kleuren zijn wat onnatuurlijk, dhr. P. draagt twee brillen -wat er raar uitziet-  en de achtergrond is niet echt mooi. 

 

 

Samen met de familie is gesproken over de ideeën en wensen; In ieder geval moest één bril weg. Verder werd besproken dat dhr. in werkelijkheid opvallende lichtblauwe ogen had. Iets wat op de foto niet goed te zien is. Op de achtergrond wilde de familie graag een afbeelding van de zee en het strand, omdat hun dierbare daar zo van hield. 

Portretschilder-Wil-van-der-Plas-Portret-in-opdracht-olieverf-op-paneel-Portretschilderij-man-Phebe-Art-Design
Portretschilderij door Wil van der Plas

Het aangepaste portretschilderij...

De wensen en ideeën van de nabestaanden zijn verwerkt in het schilderij; Eén van de brillen is weggelaten, de oogkleur is verbeterd, de onderlinge kleuren zijn harmonieuzer en de achtergrond past bij hun dierbare. Ook de stand van het hoofd is in een meer ontspannen houding geplaatst.

Tussendoor is regelmatig contact gezocht met de familie om te checken of de kleur van de geschilderde ogen juist was en of men tevreden was met de gelijkenis van het portret. Dit onderling contact houden en afstemmen is belangrijk om gezamenlijk tot een zo perfect mogelijk eindresultaat te komen...


© 2019-2024 Phebe Portret Urnen®