Urn met Portret is uniek...

De Maatwerk Urn

Van schetsontwerp naar gereed product...

Een geschilderd portret moet sprekend lijken op de persoon in kwestie. Bij Phebe Portret Urnen wordt gestreefd naar perfectie bij deze opdracht.

Uw eigen huisdier geschilderd op een urn; Van schetsontwerp naar persoonlijke herinnering aan een dierbaar maatje en geliefd huisgenoot...

Unieke maatwerk urn

Er zijn weliswaar veel kunstenaars die een mooi en goed lijkend portret kunnen schilderen, maar er zijn er bijzonder weinig die dit kunnen op keramiek. De ambachtelijke techniek, die gehanteerd wordt bij het schilderen op keramiek, is gecompliceerd bij het portretschilderen. Een dergelijke unieke maatwerk urn wordt dan ook nergens anders geboden. 

 

 

Doordat ik deze techniek beheers en verder ontwikkeld heb, kan ik nabestaanden helpen bij het creëren van een zeer persoonlijke laatste rustplaats voor hun dierbare.

Unieke-Handbeschilderde-Dierenurnen-Handbeschilderde-urn-met-Portret-hond-Golden-Retriever-Bijzondere-Dierenurnen-Maatwerk-dierenurn-Handgemaakte-Urnen-Urn-laten-maken-Urn-laten-beschilderen
Detail van urn met portret hond, Golden Retriever

U bepaalt

U kunt bij Phebe Portret Urnen al uw wensen en ideeën kenbaar maken en een unieke handbeschilderde urn met portret van uw dierbare laten vervaardigen. U bepaalt hoe de urn eruit moet gaan zien en u zult nauw betrokken zijn bij de ontwerpfase -en naar wens bij de verdere ontwikkeling. Met uw foto’s, ideeën en wensen en mijn creativiteit komen we gezamenlijk tot een passend en persoonlijk ontwerp waarbij alle decoraties mogelijk zijn. 

 

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Mono- of Polychroom

U kunt ervoor kiezen een monochrome, oftewel een éénkleurige beschildering te laten uitvoeren in bijvoorbeeld het bekende Delfts Blauw, bruintinten of zwart/grijstinten. U kunt ook kiezen voor een meerkleurige -of polychrome beschildering. Het is allemaal mogelijk en blijft een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Prijsindicatie Maatwerk

Op de website vindt u diverse voorbeelden van hand beschilderde decoraties op de urn en het deksel. Bij de Maatwerk Urnen voor mensen staan prijsvoorbeelden vermeld en u kunt daarmee zelf een globale indruk krijgen van de mogelijkheden en de kosten. 

Een prijsindicatie van de Maatwerk Urnen voor dieren kunt u vinden in de Webshop. Naast de prijzen voor het Seriewerk vindt u prijsindicaties voor Maatwerk exemplaren.

 

 

Omdat het een unieke maatwerk urn naar uw wensen en ideeën betreft, is het raadzaam vooraf te informeren in hoeverre uw wensen van invloed zullen zijn op de uiteindelijke prijs.

Ambachtelijk

Het beschilderen van de urn wordt gedaan door middel van de zogenaamde onderglazuur techniek. Zoals de naam al doet vermoeden, zit de beschildering beschermd onder een glazuurlaag.  Het is daardoor heel duurzaam. Deze techniek wordt al heel lang gehanteerd bij divers traditioneel en ambachtelijk aardewerk, zoals het befaamde Delfts Blauw. 

 

Bij deze techniek wordt geschilderd op zogenaamd biscuit gebakken aardewerk. Dit is 1 x gebakken klei dat niet geglazuurd is. Op deze biscuit gebakken voorwerpen wordt eerst de tekening aangebracht. Daarna kan het met de hand beschilderd worden. Dit wordt plateelschilderen genoemd. Aansluitend wordt het voorwerp geglazuurd en opnieuw gebakken in de keramiekoven. 

unieke-handbeschilderde-dierenurnen-handbeschilderde-hondenurnen-handbeschilderde-honden-urnen-voor-honden-urnen-voor-huisdieren-urnen-dieren-urn-hond-bijzondere-dieren-urnen-handgeschilderde-honden-urnen-voor-honden-urn-duitse-pinscher-persoonlijke-urnen
Het creëren van een Maatwerk Urn

Certificaat van echtheid

Wanneer u een urn met portret laat vervaardigen bij Phebe Portret Urnen, ontvangt u daarbij een Certificaat van Echtheid.Persoonlijke urn in wording...

handbeschilderde-maatwerk-urnen-persoonlijke-urnen-asdoosje-persoonlijke-urn-maatwerk-urn-bijzondere-urnen-handbeschilderde-persoonlijke-urn-laten-beschilderen-Handbeschilderd-asbewaardoosje-handbeschilderd-koesterdoosjes-koesterdoosje-persoonlijke-urnen

Hier ziet u een voorbeeld van een persoonlijke urn die zojuist geschilderd is. Het betreft in dit geval een deksel van een klein asdoosje of koesterdoosje.

 

De gebruikte verf is zelfgemaakt bij Phebe Portret Urnen en er zijn meer dan 30 kleuren beschikbaar. Dit is een flink kleurenpalet waardoor een grote diversiteit mogelijk is bij het schilderen van portretten op persoonlijke urnen.

 

Wanneer het object wordt beschilderd, zijn de kleuren in eerste instantie dof. Na het glazuren en bakken in de keramiekoven worden de kleuren stralender en wat intensiever.

© 2019-2024 Phebe Portret Urnen®