Asdoosjes, Asbewaardoosjes of Mini urnen

Klein deel van de as bewaren als aandenken...

Veel mensen kiezen ervoor de as van hun dierbare of geliefde huisdier uit te strooien maar willen toch graag een klein deel daarvan bewaren als aandenken. Ook kan de as op deze wijze worden verdeeld onder de nabestaanden. 

Deze kleine hoeveelheden as kunnen bewaard worden in een zogenaamd Asdoosje of Asbewaardoosje. Het wordt ook wel een gedenkdoosje of herinneringsdoosje genoemd. Een mooiere benaming is eigenlijk Koesterdoosje. Het gaat om een klein doosje van keramiek wat u kunt vasthouden, koesteren en een mooi plekje geven in uw huis.

Een dergelijk doosje kan ook gebruikt worden om spulletjes in te bewaren van de overledene, die u dierbaar zijn; Denk aan een haarlokje of kleine sieraden.

De totaalprijs van een koesterdoosjes met een portretje ligt ongeveer tussen de € 90,- en  € 160,-  afhankelijk van de grootte en van uw wensen. De totaalprijs van een koesterdoosje met bijvoorbeeld alleen pootafdrukjes bedraagt € 25,-  Voor een uitgebreid prijsoverzicht: zie de Webshop. Er worden zowel Maatwerk koesterdoosjes aangeboden als in Seriewerk vervaardigde exemplaren. 

Asdoosjes van Phebe Portret Urnen

Een asbewaardoosje of koesterdoosje is doorgaans klein maar er kan naar wens tóch een portretje op geschilderd worden bij Phebe Portret Urnen. Bij de onderstaande afbeeldingen krijgt u daarvan een indruk. Wél moet daarbij vermeld worden, dat bij een dergelijk miniatuur portretje niet alle details goed zichtbaar gemaakt kunnen worden. Dit geldt met name voor de meer gedetailleerde gezichten van volwassenen -denk aan rimpels-, maar de belangrijkste contouren kunnen worden geschilderd.

De afmeting van dit koesterdoosje met reliëfrandjes bedraagt: ca. 4,5 cm. hoog, doorsnede ca. 6,5 cm.


Asdoosjes met dierportretten

Ook asdoosjes met een portret van een dier kunnen worden uitgevoerd, zoals in de onderstaande fotogalerij te zien is...  De getoonde asdoosjes kunt u nabestellen in de webshop. Daarnaast kunt u een uniek koesterdoosje laten vervaardigen met een portret van uw eigen huisdier! Een mooie herinnering aan een geliefd huisgenoot en dierbaar maatje...


Ronde Koesterdoosjes...

De afmeting van dit kleine ronde Koesterdoosje bedraagt: ca. 3,2 cm hoog, doorsnede ca. 5,8 cm.


Rechthoekige Koesterdoosjes...

De afmeting van dit kleine rechthoekige Koesterdoosje bedraagt: lengte ca. 6,3 cm, breedte ca. 5,1 cm, hoogte ca. 3,0 cm.


Ronde Koesterdoosjes met reliëfrandjes...

De afmeting van dit koesterdoosje met reliëfrandjes bedraagt: ca. 4,5 cm. hoog, doorsnede ca. 6,5 cm.


Hartvormige Koesterdoosjes...

De afmetingen van dit hartvormige koesterdoosje bedraagt: lengte ca. 9,5 cm, breedte ca. 8,5 cm, hoogte ca. 4,5 cm.

© 2019-2020 Phebe Portret Urnen®